24 Kasım 2014 Pazartesi

OYUNCAKLARIN TARİHÇESİ

Merhaba arkadaşlar bugünkü makalem hepimizin çocukken ilgisini çeken onunla oyunlar oynamak istenen kimi zaman bazılarımızın çok isteyipte erişemediği hep gıptayla baktığı, kimilerininde oynamaktan sıkıldığı bıktığı, kimilerinin erişemeyince tahtadan, taştan, çamurdan, kaşıktan, sandalyeden ona benzeterek oynamaya çalıştığı oyuncakların çocukların dünyasındaki yeri ve tarihçesi olacak.

  Oyuncak denen nesne insanoğlunun daha erişkin yaşlara gelmeden çevresindeki gördüğü nesnelere özenerek onları kullanma isteğini ve merakını gidermek için birşeyleri o nesnelere benzeterek onlarla kendince güzel vakit geçirmek istemesinden dolayı ortaya çıkmıştır.

  Gelelim oyunğın tarihçesine milattan önce 2600 yıılarında yapılan kazılarda sümerler zamanından kalma hayvana ve insanlara benzeyen küçük nesnecikler bulunmuştur. Milattan önce 2500 yıllarından kalma Hindistan bölgesinde ise tekerlekli oyuncak hayvan figürlerine rastlanmıştır. Aynı zamanda Milattan Önce 500 yıllarından kalan yoyoları anlatan tahtalardan ve terakkottan yapılmış oyuncak figürler bulunmuştur. Ayrıca modern çağda bile ilgi duyulan uçurtmalar Milattan önce 1000 yıllarında Çinde rastlanmıştır.

  Bunların haricinde Mısır'da misket ve topaç oyuncak olarak biliniyordu. Ayrıca o yıllara ait oyuncak bebekler Firavun’ların mezarlarında çıkmıştır. Yine eski çağlara ait kolları ve bacakları hareket edebilen kilden fırınlanarak yapılmış oyuncak bebeklerde üretildiği bilinmektedir. Tahtadan yapılan oyuncak bebekler ise Milattan Önce 1700 yıllarında Almanya’da üretilerek çocukların hayal dünyalarına sunulmuştur. Büyük Osmanlı devletinde ise hayvan bağırsaklarından Eyüp’te balonlar yapılmış, tef, topraktan düdük ve tahtalardan topaçlar satılmıştır.

  Ve gelelim günümüze herkesin insanın çocuk olası geliyor dediğini duyar gibiyim çağımız teknolojisi ilerledikçe teknolojik gelişmeler herşeyi güzelleştirip kolaylaştırdığı gibi bu gelişmelerden oyuncaklarda nasibini almaktadır şu teknoloji denilen şey ne kadar güzel bir gelişmedir değilmi? Günümüzde uzktan kumandalı uçak, helikopterler, yarış arabaları, konuşan bebekler, ağlayan bebekler, robotlar, akülü arabalar (insanın binip süresi geliyor :))  ) peluş hayvanlar, yaratıcılığı geliştirici birçok yapboz modelleri robotlar ve daha sayamadığım ve birçoğunun ismini bilmediğim birsürü oyuncak modelleriyle oyuncak dünyası çocuklarımızın dünyası gelişmektedir.

  Bu işi kendisine gelir kaynağı edinmiş birçok firma bulunmaktadır . İşte onlardan
Size tavsiye edeceğim bir bebek ve çocuk oyuncak mağazası Avrupa’nın en büyük mağazalarından birisi Hello baby & kids İstanbul ve İzmir’dede şubeleri bulunmakta ve online alış veriş yapılmaktadır. Bugünlük te bu kadar umarım verdiğim bilgiler size faydalı olmuştur herkese sağlık dolu günler dilerim.


                                Hello baby & kids'e burdan ulaşabilirsiniz


                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder